A környék felfedezése ...

Ismerje meg a környék csodálatos természeti szépségeit! Látogasson el a Budafai Arborétumba, élvezze a környékbeli strandfürdők nyugalmát, tekintse meg a hazai olajipar bölcsőjét.
 
Budafapuszta - Budafai arborétum, szalonnasütés, kirándulás
 
Kistolmácstól pár kilométerre északra, Bázakerettyétől mintegy 2 km-re található a zalai dombok között, gyönyörű göcseji bükktájba illeszkedve a Budafapusztai Arborétum, mely csodálatos növényvilágával (kb. 200 fajta) varázsolja el az ide érkező látogatókat. A fafajok Észak-Amerikából, Ázsiából és Észak Európából származnak.
Az arborétumban számos növénykülönlegesség tekinthető meg és az arborétum kellemes kikapcsolódást nyújt a természetszerető vendégeknek. A leglátványosabb példányok a jegenye-, mamut- és a mocsári fenyők, valamint a május elején nyíló azáleák.
 
Információk az arborétumról és nyitva tartás:
 
 
Bázakerettye Község - termálfürdő, kisvasút, kirándulás
 
A település kiváló kirándulási és fürdőzési lehetőséget biztosít a turistáknak. A község egyik legmagasabb pontján fekszik a Bázakerettyei Strand- és Termálfürdő, amely szezonális nyitva tartásában várja a pihenni vágyókat. A településről és az aktuális programokról további, részletes információt a www.bazakerettye.hu Internetes oldalon talál.
 
 
Letenye Város - könyvtár, Platán-fa, Andrássy-Szapáry kastély
 
Letenye 1989 óta városi rangot visel. Főbb látnivalók: Andrássy-Szapáry kastély, mely jelenleg művelődési házként működik, Szentháromság templom, Városi Könyvtár és Platán-fa, melyek a kastélykertben találhatók. A városban strand várja az ide látogató turistákat. Részletesebb információt kaphat a www.letenye.hu és a www.fmhk.hu Internetes oldalakon.
 
 
Murarátka Község - kápolna, túrázás, önkormányzati szálláshely
 
A község Letenye közvetlen szomszédságában fekszik. Turistaszállója várja egész évben a csoportokat, kirándulni és pihenni vágyókat. Virágos település, tavasszal, nyaranta és ősszel csodálatos virágáradatban pompázik a település. A községgel kapcsolatosan információt a www.muraratkahonlap.extra.hu Internetes oldalon kaphat.
 
 
Zajk Község - túrázás
 
Közigazgatásilag Letenye városhoz tartozik. Csodálatos hegyhátai, dombjai kellemes túrázási lehetőséget biztosít a természet szerelmeseinek. A községben vendégház várja a pihenésre és kikapcsolódásra vágyó turistákat. Részletesebb információt a településsel kapcsolatban a www.zajk.extra.hu Internetes oldalon talál.
 
 
Olajtörténeti séta Budafaluus Programiroda ajánlásával
 
A séta a "Zala kincse" című dokumentumfilm levetítésével kezdődik, amely bemutatja Bázakerettye és az olajipar történetét 1937-től 1959-ig. Majd a résztvevők láthatják a Magyar Amerikai Olajipari Részvénytársaság (MAORT) által göcseji építészeti stílusban 1937-1941 között épített lakótelepet, megismerkedhetnek egy mély-szivattyú (himba) működésével, s más felszíni technológiákkal, emellett szó esik a föld alatti folyamatokról.
 
Mintegy kétórás séta a „bölcsőben" az Olajtörténeti Kis-múzeumban fejeződik be. Itt makettek, fúrómagok szemléltetik az olajipar ismérveit. A falakon tablók képei mutatják be a hőskori történéseket, amelyeket Dr. Papp Simonnak, a híres geológusnak a portréja vezet be. Ez évben először itt tekinthetők meg a MAORT vezérigazgatójának személyes tárgyai (bányatiszti kard, geológus kalapács, stb.) Nemrég, egy új résszel, a Buda Ernő Emlékszobával bővült a kis-múzeum, ahol „Öcsi bácsi"-nak az Olajipar nagy öregjének emléktárgyai láthatók. További információ: www.budafaluus.hu (Forrás: www.budafaluus.hu)