Rendezvényeink ...

Községünkben megtartott rendezvényekről tájékozódhat ebben a menüponban. Települési állandó rendezvényeink: Nemzetközi Nőnap, Férfi nap, Falunap, Mikulás nap és Idősek napja. Az itt nem szereplő rendezvények az Aktuális információk menüpontban találhatók.
 
Nőnapi köszöntés Ihos Józseffel - 2015. március 8.
 

Kistolmács Község Önkormányzata Képviselő-testülete szervezésében, a Kistolmács Jövőjéért Közhasznú Egyesület tagjai aktív részvételével március 7-én a közssé asszonyai, lányai és hölgyei számára nőnapi rendezvényt tartottunk a kistolmácsi műveldési ház és könyvtárban.

A Letenyei Versmondó Kör produkcióját követően Ihos József (alias Kató néni) nőnapi műsorában szórakoztatta a falu hölgyeit.

 
Idősek napja Kistolmácson - 2014. december 13.
 

Kistolmács Község Önkormányzata szervezésében és a Kistolmács Jövőjéért Közhasznú Egyesület segítségével immáron negyedik alkalommal köszöntötte Birkás Zoltán polgármester a település idős lakóit. Az ünnepségen a letenyei versmondók és a Becsehelyi Dalárda műsora köszöntötte az időseket. Az önkormányzat a műsorok után megvendégelte és ajándékkal is kedveskedett a falu időskorú lakóinak.

 
Mutyi bohóc műsora a Mikulás ünnepélyen - 2014. december 6.
 
Kistolmács Község Önkormányzata szervezésében, támogatásával, Kistolmács Jövőjéért Közhasznú Egyesület tagjainak részvételével 2014. december 6-án Mutyi bohóc és csapata színes, zenés műsorával várták a falu gyermekei a Mikulást. A Télapó minden gyermek számára ajándékot hozott, akik énekkel, versmondással kedveskedtek a a faluba ellátogató Mikulásnak.
 
IV. Kistolmácsi Falunap - 2014. július 26.
 

Kistolmácson 2014. július 26-án, szombaton a kemping területén rendezték meg a község falunapját. A negyedik alkalommal megrendezett falunap horgászversennyel vette kezdetét, amelynek győztese 8.140 grammal a letenyei Gerencsér László lett. A kispályás futball bajnokságon 7 csapat közül a letenyei gárda győzedelmeskedett, a főzőverseny legjobbja a Sárkányok családi csapat lett. >> Folytatás >>

 
Nőnapi műsor Forgács Gábor humoristával - 2014. március 8.
 

Kistolmács Község Önkormányzata Képviselő-testülete szervezésében, a Kistolmács Jövőjéért Közhasznú Egyesület tagjai aktív részvételével március 8-án a falu asszonyai, lányai és hölgyei számára nőnapi rendezvényt tartottak a kistolmácsi műveldési ház és könyvtárban.

Forgács Gábor színész, humorista 1 órás műsorában Hofi-paródia, a „svájci sapkás” jelenet, humor és nevetés töltötte be a főszerepet.

 
Idősek napja Kistolmácson - 2013. december 14.
 

Kistolmács Község Önkormányzata szervezésében és a Kistolmács Jövőjéért Közhasznú Egyesület segítségével immáron harmadik alkalommal köszöntötte Birkás Zoltán polgármester a település idős lakóit. Az ünnepségen a zalaegerszegi művészek léptek fel operett előadásokkal, majd a Letenyei Andrássy Gyula Általános iskola kistolmácsi nebulói köszöntötték az időseket. Az önkormányzat a műsorok után megvendégelte és ajándékkal is kedveskedett a falu időskorú lakóinak.

 
Mutyi bohóc műsora Mikulás várással - 2013. december 7.
 
Kistolmács Község Önkormányzata szervezésében, támogatásával, Kistolmács Jövőjéért Közhasznú Egyesület tagjainak részvételével, Kistolmács Roma Nemzetiségi Önkormányzat támogatásával 2013. december 7-én Mutyi bohóc és csapata zenés műsorával várták a falu gyermekei a nagyszakállú Mikulást. A Télapó minden gyermek számára ajándékot hozott, akik énekkel, versmondással kedveskedtek a Mikulásnak.
 
A falu legidősebb lakóját köszöntötték - 2013. október 22.
 

Október 22-­én Dr. Keresztesi Tímea a Letenyei Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője és Birkás Zoltán polgármester köszöntötte fel a faluban a 90 éves Kovács Józsefnét. Ilus néni Csernecen született, 16 évesen ment férjhez és már 73 éve lakik Kistolmácson. Az idős kora ellenére jó egészségi állapotban lévő Ilus néni három lányt és egy fiút szült, öt unokája és három dédunokája van. Férjét, egy fiát és egy lányát már magához hívta a Teremtő, egyik lánya Letenyén, másik Nagykanizsán él.

 

A 90 éves Kovács Józsefné magára mos, főz, de hetente kilátogatnak hozzá családtagjai, hogy a nagyobb munkákban segítsenek. Ilusnéni igazi katolikus családban nőtt fel, gyermekkora óta jár misére, a vasárnapi istentiszteletekre most is mindig elmegy.

 

A 90 éves nénit Birkás Zoltán polgármester egy nagy ajándékcsomaggal köszöntötte, a jegyző asszonytól pedig egy nívós virágcsokrot vehetett át. Dr. Keresztesi Tímea átadta az Orbán Viktor miniszterelnök által személyesen aláírt emléklapot is, melyben Magyarország miniszterelnöke tiszteletét és háláját fejezte ki.

(Kép és szöveg: Mirkó Imre, www.letenyemedia.hu)

 
III. Kistolmácsi Falunap - 2013. július 20.
 
Kistolmács Község Önkormányzata szervezésében, Kistolmács Jövőjéért Közhasznú Egyesület tagjainak részvételével 2013. július 20-án Falunapot tartottak Kistolmácson, amely horgászversennyel és kispályás futball mérkőzéssel kezdődött. Főzőverseny, tánc- és mazsorett produkciók színesítették a falunapi programot, melynek sztárvedége a KRENDEC együttes volt, majd BazsiBoy mulatós műsorával zárult a nap.
 
Nőnapi ünnepség - 2013. március 09.
 

Kistolmács Község Önkormányzata szervezésében és Kistolmács Jövőjéért Közhasznú Egyesület tagjainak közreműködésével 2013. március 09-én a falu lányai, asszonyai invitálásával Nőnapi ünnepséget tartott a helyi Művelődési házban. A polgármster köszöntőjét az Andrássy Gyula Általános Iskola növendékeinek színvonalas műsora követte, majd a Rédicsi Asszonykör fergeteges produkciója szórakoztatta a hölgyeket, asszonyokat.

 
Idősek Napja Kistolmácson - 2012. december 15.
 
Kistolmács Község Önkormányzata szervezésében, Kistolmács Jövőjéért Közhasznú Egyesület tagjainak részvételével 2012. december 15-én Idősek Napját tartott a község Művelődési házában. Polgármesteri köszöntőt az Andrássy Gyula Általános Iskola nebulóinak színvonalas műsora követte, majd a letenyei Mákvirág Citerazenekar szórakoztatta a falu szépkorú lakosságát, s köszöntötték Ilus nénit, a falu legidősebb, 89 éves lakóját.
 
Mikulás ünnepség - 2012. december 08.
 

Esik a hó, fúj a szél, nagyszakállú Télapó szánon érkezik a kistolmácsi jógyerekekhez. Nebulókat és szüleiket Birkás Zoltán polgármester köszöntötte a falu Művelődési házában, akik Mutyi bohóc zenés show műsorát követően nagyon várták Télapó érkezését. Nagyobbak verseket szavaltak, kisebb gyermekek megszeppenve, szeretetben vették át ajándékukat.

 
HD-Fishing Kupa Kistolmácson - 2012. szeptember 30.
 
Kistolmácson került megrendezésre az első Szúnyog Horgászbolt - HD Fishing Kupa. Baráti horgászversenyként, a víz és a horgászversenyzés népszerűsítésére hívták életre a rendezvényt. A versenyzők létszámát 27 főre limitálták, melyre ugyanennyien jelentkeztek. A horgászverseny jellegét tükrözte, hogy bármilyen módszerrel lehetett horgászni (match, feeder, rakós, spicc volt a jellemző), kortól függetlenül lehetett részt venni a programon.
 
II. Kistolmácsi Falunap - 2012. július 21.
 

Kistolmács Község Önkormányzata és Kistolmács Jövőjéért Közhasznú Egyesület immár második alkalommal rendzte meg falunapját a kistolmácsi kemping területén, s egyben avatott - szentmisével egybekötött - motoros emlékművet. A rendezvény reggel 7 órakor törpeharcsa fogó horgászversennyel kezdődött, napközben fő attrakció a Soproni Speciális Mentők bemutatója volt, amely jócskán emelte a borongós időjárás hangulatát. Napközben, kispályás futball, tűzoltóbemutató és agyagozás-korongozás is a falunapi hangulatot színesítette. Falunapot neves fellépők, KO-KO Boy, Lovai László és Dömötör Balázs zárta.

 
Férfi nap - 2012. május 26.
 
Az önkormányzat által a kemping területén rendezett program során üdítővel, ásványvízzel, röviditallal, sörrel és borral vendégelték meg a kistolmácsi férfiakat; egyébként a felsorolt italok közül az utolsó három vitte a prímet a kora délután kezdődött és estig tartó férfi ünnepen. közös főzés tette hangulatossá a kistolmácsi rendezvényt, melyen szép számmal megjelentek a falu férfi tagjai.
 
Nőnapi rendezvény - 2012. március 10.
 

Az önkormányzat és a képviselő-testület nevében elsőként Birkás Zoltán polgármester köszöntötte a megjelent szépszámú "hölgykoszorút". A polgármesteri köszöntő után a letenyei Andrássy Gyula Általános Iskolába járó kistolmácsi diákok adtak elő az ünnephez méltó műsort, akiket Csordás Istvánné pedagógus készített fel. A műsor után nőnapi ajándékokat vehettek át a hölgyvendégek, sőt aznap tombolasorsolást is tartottak Kistolmácson.

 
Mikulás-napi rendezvény - 2011. december 04.
 
Kistolmács Község Önkormányzata 2011. december 4-én, vasárnap tartotta hagyományos Mikulás-napi rendezvényét, melyre a falu gyermekeit várták szeretettel. A Mikulás érkezését zenés bohóc műsor színesítette és előzte meg, melyet a gyermekek nagy lelkesedéssel fogadtak. Azt est fénypontjaként kicsiny településre látogatott a nagyszakállú, piros ruhás Mikulás, aki puttonyában minden gyermeknek ajándékot hozott.
 
Idősek-napi rendezvény - 2011. november 19.
 

Kistolmács Község Önkormányzata 2011. november 29-én tartotta immár második alkalommal idősek-napi rendezvényét. Birkás Zoltán köszöntőjében megköszönte az időseknek, hogy a fiatal generáció számára megteremtették a jövőt, valamint köszöntötte a falu legisősebb lakóját. A estet az idősek számára Mákvirág Citerazenekar előadása tette felejthetetlenné.

 

I. Kistolmácsi Falunap és az Alsóhegyi-kilátó ünnepélyes avatása
 
2011. július 17-én, vasárnap az önkormányzat, Kistolmács Jövőjéért Közhasznú Egyesület és a Cigány Kisebbségi Önkormányzat jóvoltából került megrendezésre az I. Kistolmácsi Falunap. A rendezvény reggel horgászversennyel kezdődött, majd a kistolmácsi Alsóhegyen szentmisével egybekötött ünnepélyes keretek között felavatták a kilátótornyot.
A község kempingjében fellépők várták az érdeklődőket, mint a murakeresztúri Rozmaring Asszonykórus, Bajcsai Dance csapat, és Fatima Zumba Dance csapat. Nevezni lehetett a helyi főzőversenyre is, melyet Tímár József és Tímár Zoltán vezénylésével a Letenyéért Közéleti Egyesület csapata nyert. A napi programot színesítette a kispályás labdarúgás, korongozás, arcfestés, tűzoltó bemutató, hab-party, kerékpáros ügyességi verseny, petrencerúd tartás, kötélhúzás, valamint a mobil eMagyarország pont. Színvonalas produkciót nyújtottaK a letenyei mazsorettek. Az est folyamán a Mercy Együttes több órás műsora szórakoztatta a közönséget. Fényképek a Galéria menüpontban megtekinthetők. A Zalai Hírlap cikke megktekinthető itt: Falunap és kilátó avatás
 
Férfi Nap
 
2011. május 14-én, szombaton délután került megrendezésre - talán egyedülálló módon a megyében - településünk kempingjében a neves esemény. A résztvevők megkóstolhatták a finom gulyást és a magyaros pásztortarhonyát. A rendezvényen került bemutatásra a település "Frédi-Béni" fából ácsolt járműve, melyet ki is próbálhattak a jelenlévők. További képeket a Fényképalbum tartalmaz.
 
Nemzetközi Nőnap ünnepsége 2011-ben
 
2011. március 5-én Kistolmácson délután 17 órakor a falu lányai, asszonyai gyülekeztek a község Művelődési házában. A nőnapi rendezvényen a polgármester köszöntőjét követően a falu gyermekei megható verssel kedveskedtek nőnap alkalmából megjelenteknek. Az ünneplő lányokat és asszonyokat a tótszentmártoni tambura zenekar színvonalas zenés és dalos műsora szórakoztatta.
 
Idősek napja
 
2010. december 14-én, szombaton délután került megrendezésre településünk idős lakói számára megtartott Idősek napi és adventi megemlékezés. Birkás Zoltán polgármester köszöntőjében kiemelte az idős emberek megbecsülését és köszönetét fejezte ki az idősek iránt. Rendezvényt az adventi időszak és a karácsony meghittsége tette ünnepélyessé. Az ünnepségen műsorral kedveskedett a Mákvirág Citerazenekar. (Fotó: Szakony Attila, Zalai Hírlap)
 
Mikulás ünnepély a Művelődési házban
 
2010. december 4-én délután 17 órakor Mikulás ünnepélyt tartott Kistolmács Község Önkormányzata. A rendezvényen közel 40 gyermek jelent meg és várta a Télapó érkezését. Az összegyűlt gyereksereget a zalaegerszegi Griff-bábszínház karácsonyi műsora szórakoztatta, majd a téli, hideg, zod és fagyos estén megérkezett a nagyszakállú Mikulás is, aki örömmel hallgatta a gyerekek versét és éneklését.
 
Nőnapi ünnepség 2010-ben
 
2010. március 6-án került megrendezésre Kistolmács Község Önkormányzat jóvoltából a Nőnapi ünnepség, melyet a művelődési házban tartottunk. A rendezvény a polgármester köszöntőjével vette kezdetét, majd a falu asszonyai, lányai operett műsor keretében élvezhették a zalaegerszegi énekművészek színvonalas és hangulatos előadását.
 
Mikulás látogatott Kistolmácsra
 
2009. december 5-én délután 16:45 órakor Kistolmács Községbe látogatott a pirosruhás, nagyszakállú Mikulás. A Mikulás érkezését Mutyi bohóc és Hótündér zenés műsora előzte meg. A gyermekeknek ajándékokkal kedveskedett a Mikulás, majd az önkormányzat szervezésében egy kis finomságra invitáltuk az ünnepségen résztvevőket.
 
Nőnapi ünnepség 2009-ben
 
2009. március 8-án délután 16:30 órakor Kistolmács Község Önkormányzat Képviselő-testülete Nőnapi ünnepséget tartott. Az ünnepséget Tóth Károly polgármester nyitotta meg aki köszöntőjében kiemelte a nők szerepét a XXI. században. A köszöntőt a zalaegerszegi színház ünnepi operett gálaműsora követte, majd az önkormányzat a jelenlévő lányoknak és asszonyoknak kis ajándékkal kedveskedett.
 
Télapó Kistolmácson
 
2008. december 6-án délután 17:00 órakor Kistolmács Község Önkormányzat Képviselő-testülete Mikulás-napi rendezvényt tartott a község Művelődési Házában. A gyermekek és szüleik izgatottan várták a Mikulás érkezését, melyet Mutyi bohóc zenés show műsora előzőtt meg. Az ünnepségen találkozhattott a közönség a hótündérrel, a Mikulás manóival, Mutyi bohóccal, majd kisvártatva ellátogatott a gyerekekhez a nagyszakállú, piros ruhás Mikulás.
 
Tóparti koncert Kistolmácson
 
2008. augusztus 15-én a Táplánkereszt Apáczai Csere János Általános Iskola fúvószenekara 18:00 órai kezdettel koncertet adott a község tópartján, melyre szép számmal jelentek meg érdeklődők. A koncert a tóparton kb. fél órás időtartalommal zajlott, mely alatt ismert dallamok csendültek fel, amit az érdeklődő közönség nagy tapssal fogadott.
 
Nőnapi ünnepség 2008-ban
 
2008. március 7-én rendezte meg a Művelődési Házban hagyományos nőnapi megemlékezését Kistolmács Község Önkormányzat Képviselő-testülete. Köszöntőt mondott Tóth Károly polgármester. Köszöntőjében kiemelte a női nem fontosságát, majd ezt követően a falu gyermekei mondtak köszöntőt. A nőnapi rendezvény ajándékozással, majd mulatsággal folytatódott.
 
Pirosruhás Mikulás járt Kistolmácson
 
2007. december 9-én Kistolmács Község Önkormányzat Képviselő--testülete Mikulás ünnepséget rendezett a Művelődési Házban, ahol közel 40 gyermek és szüleik izgatottan vrták a nagyszakállú, piros ruhás Mikulást. A mikulás érkezését Mutyi bohóc zenés, táncos show műsora előzte meg, melyet az ünneplő közönség nagy tapssal fogadott